Onze tiny house wensen in drie kernwoorden

tiny house wensen

We zeiden het eerder al: de ruimte in een tiny house is beperkt en daarmee kostbaar. Ga je een tiny house ontwerpen, dan is het van belang je wensen helder te hebben. Wat wil je doen, zien en hebben in je tiny house? Onze wensen zijn samen te vatten in drie kernwoorden. Lees mee welke het zijn en hoe we ze hebben uitgewerkt.

Gewapend met een whiteboard en markeerstift gingen we aan de slag om onze tiny house wensen op een rij te zetten. We schreven alle wensen op. Groot en klein. Belangrijk en minder belangrijk. Een vol whiteboard was het resultaat. Om overzicht te creëren, groepeerden we alle wensen. Dat leverde drie kernwoorden op die onze tiny house wensen samenvatten: natuur, sociaal en persoonlijk.

Natuur

Een van de redenen dat we in een tiny house willen wonen, is dat we dichter in/met/van de natuur willen leven. We wonen nu nog in een appartement in de stad. Op vier hoog. Naast een weg en een station. Lopen we ons huis uit, dan zijn we omringd door beton. En leuke cafés, restaurants en winkels. Eerlijk is eerlijk, dat beton heeft zo ook z’n voordelen 😉

  • In de natuur leven. Ons ideaal is om vanuit ons huis uit te kijken op het groen. Om de vogels te horen fluiten, de bomen te horen ritselen en het water te horen stromen. We willen meer natuur zien. Meer buiten zijn. Binnen over laten lopen in buiten. Een van onze wensen is daarom: veel ramen. Zodat we sterren kunnen kijken vanuit ons bed. Zodat we daglicht hebben bij het thuiswerken. En zodat we de natuur zien als we op de bank zitten.
  • Met de natuur leven. Minder impact op de aarde hebben is een andere reden voor onze overstap naar een tiny house. Daarom willen we op een duurzame manier bouwen. Met tweedehands of duurzame materialen. Vorige week hadden we een gesprek met bio-bouwmarkt Groene Bouwmaterialen. Zij gaan ons van advies voorzien over de isolatie van ons huis: welke materialen geschikt zijn om het huis in de winter warm te houden en in de zomer koel. Daarnaast staat een bezoek aan bouwmarkt Buurman Utrecht op de planning. Zij bieden tweedehands bouwmaterialen aan.
  • Van de natuur leven. In ons huidige appartement hebben we een paar plantjes op ons balkon staan: aardbei, tijm, rozemarijn en vijg. Voor ons tiny house denken we groter. We zien een moestuin voor ons, waar we groente, fruit en kruiden verbouwen. Lekker, gezond en duurzaam. Voor de verdere toekomst denken we nóg groter. We willen een heus voedselbos aanleggen. Een bos met eetbare planten, bomen, struiken en bloemen. Dat is niet iets voor nu, maar dromen mag.

Sociaal

Het leven is het leukst als je het deelt. Met vrienden, familie en gelijkgestemden. Daarom willen we ons tiny house samen ontwerpen, samen bouwen en er samen met anderen wonen.

  • Samen ontwerpen. We hebben mijn vader gevraagd mee te denken over het ontwerp van ons tiny house. Hij tekent in zijn vrije tijd graag huizen. Hij vindt het leuk om ons te helpen en wij zijn blij met zijn advies en met de maquette die hij voor ons maakt. 
  • Samen bouwen. Om anderen te inspireren! We hebben familie en vrienden gevraagd ons te helpen bij de bouw. Maar we willen niet alleen bekenden betrekken. Daarom zijn we op zoek naar een bouwlocatie waar we open dagen of klusdagen kunnen organiseren. Geïnteresseerden kunnen langskomen, zien hoe de bouw vordert, vragen stellen en misschien zelfs een handje helpen met bouwen. We hebben een aantal locaties op het oog waar we mee in contact zijn. We houden je hiervan op de hoogte.
  • Samen wonen. Onze toekomstdroom is een woongemeenschap oprichten. Met andere bewuste mensen. Van verschillende generaties. En met tiny houses die we verhuren zodat anderen kunnen proefdraaien. In ons eigen tiny house komt het woord ‘sociaal’ terug in onze logeerplek. We vinden het belangrijk om logees te kunnen ontvangen. Daarom hebben we in ons ontwerp een woon- en ontspanningsruimte die om te toveren is tot logeerplek. 

Persoonlijk

Een tiny house is altijd persoonlijk. Als je klein gaat wonen, ontkom je er niet aan om bewuste keuzes te maken voor vorm en inrichting. Een paar voorbeelden van onze persoonlijke tiny house wensen:

  • Zelf het tiny house bouwen. Zelf iets creëren geeft voldoening. De kluservaring van Bouke gaat weliswaar niet verder dan een zelfgemaakte kast, tafel en schoenenrek, maar we zien het als een mooi avontuur.
  • Op de grond leven. Dit zijn we gaan waarderen sinds onze reis door Japan. Onze woon- en ontspanningsruimte richten we op Japanse wijze in. Met een vloer van tatamimatten waar we lezen, mediteren, relaxen en eten. En waar logees kunnen slapen.
  • Creatieve afwerking. We willen de rand van onze vide bekleden met mozaieksteentjes. Of met gedroogde herfstbladeren, als lichtgewicht alternatief. Zo hebben we meteen de link met de N van Natuur. Ik wil het mozaïek samen met mijn zusje maken. Dan kom je uit bij de S van Sociaal. Zo vallen al onze tiny house wensen samen 🙂

Heb jij wel eens nagedacht over de kernwoorden die bij jouw huis passen? Welke zijn het?

7 comments On Onze tiny house wensen in drie kernwoorden

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail