Inspiratie bieden voor een meer bewust leven. Dat is waar wij naar streven. We doen dat door te vertellen over de keuzes die wíj maken. We doen dat op positieve en enthousiaste wijze. Offline en online. Via deze website, tijdens open dagen, in de media, tijdens workshops en individuele adviestrajecten. We hopen je daarmee aan het denken te zetten over jouw leven. Je hoeft niet dezelfde keuzes te maken als wij. Het gaat erom dat je bewust gaat kiezen hoe jij je leven wil leiden. Dat je doet wat bij jouw waarden past. En dat je doet waar jij je goed bij voelt. We helpen jou graag op praktische manier op weg naar een meer bewust leven!

Tiny House advies

Ga je een tiny house (laten) bouwen, maar weet je niet hoe en waar te beginnen? Wil je advies over keuzes rondom ontwerp, materialen of installaties? Of wil je praktische hulp bij het bouwen? Bouke helpt je graag op weg met één-op-één advies. Dat doet hij vanuit zijn jarenlange ervaring als consultant in het bedrijfsleven. Hij combineert dat met zijn ervaring met het bouwen van ons eigen tiny house. Zo kan hij je onder andere bijstaan met:

Je droom verwezenlijken

Droom je van een tiny house, maar weet je niet hoe je deze droom werkelijkheid kan maken? Bijvoorbeeld omdat je niet weet hoe te beginnen? Of omdat je beren op de weg ziet? Bouke helpt je de drempel over door je net dat laatste zetje in de rug te geven. Afhankelijk van waar je op vastloopt, breng je bijvoorbeeld samen jouw beweegredenen voor een tiny house in kaart, ga je aan de slag met het formuleren van jouw kernwoorden of bepaal je de uitgangspunten van jouw tiny house. Of je bespreekt de overtuigingen die je tegenhouden. En je krijgt op basis daarvan van Bouke een realistisch(er) beeld voorgeschoteld van de werkelijkheid. Zo ga je van droom naar plan!

Je bouwproject structureren

Voel je je overweldigd door alles wat er bij de bouw van een tiny house komt kijken? En weet je niet in welke volgorde je jouw bouwproces moet aanpakken? Bouke helpt jou structuur aan te brengen in je tiny house project. Je leert bijvoorbeeld prioriteiten te stellen, maakt samen een planning en leert wat een handige bouwvolgorde is. Zo ga je van plan naar uitvoering!

Bouw- en ontwerpkeuzes maken

Bij een tiny house project komen veel keuzes kijken. Helemaal als je zelf je huisje gaat bouwen. Ga je voor een vast of verplaatsbaar huisje? Welke trailer is het meest geschikt voor jou? Ga je off-grid of niet? Wil je wel of geen vide? Hoe groot moet het huis zijn? Wil je een hout- of palletkachel? Door wie laat je je huis bouwen? Welke tools heb je écht nodig en welke zijn optioneel? Bouke legt je de voor- en nadelen van verschillende opties voor. En vertelt wat de invloed van de keuzes is op het bouwproces. Op basis van jouw beweegredenen en kernwoorden kan je vervolgens bepalen welke keuzes het beste bij jou passen. Zo maak je de koppeling tussen plan en droom!

Je tiny house bouwen

Ga je zelf je tiny house bouwen, maar heb je weinig kluservaring? Of kan je wel een extra handje helpen? Bouke komt graag langs op jouw bouwlocatie om een dag te helpen klussen. Dat kan eenmalig of structureel. Zo verwezenlijk je jouw droom!

Enthousiast geworden?

Mail om een afspraak te maken: leef@hetbewustestel.nl. We beginnen met een (online) kennismakingsgesprek. Daarin maken we jouw wensen en behoeften duidelijk en kijken we of of het klikt. Ook bepalen we samen hoe het adviestraject eruit komt te zien. Bouke werkt op donatiebasis (Pay As You Wish). Je betaalt op basis van wat je zijn advies waard vond en van wat je kunt missen. Op deze manier vormen financiën geen belemmering om advies te krijgen.

Op weg naar Less Waste

Baal jij ervan dat je vuilniszak zo snel vol zit? Dat je bij elke maaltijd een paar plastic verpakkingen opentrekt? Dat je in de badkamer zoveel wegwerpproducten gebruikt? Het is mogelijk om met minder afval te leven! Via Zero Waste Workshops en Zero Waste Wandeltours helpt Iris je op weg om de hoeveelheid afval in jouw huishouden te verminderen.

Zero Waste Workshop

In de workshop leer je wat Zero Waste inhoudt. Ook krijg je concrete tips en handelingsperspectieven aangereikt om op een haalbare manier jouw afvalproductie te verminderen. We staan stil bij de verschillende situaties waarin je afval kan verminderen: boodschappen doen, persoonlijke verzorging, wonen, op kantoor, onderweg en feestmomenten. Je gaat met nieuwe inspiratie naar huis. En je weet welke eerste stappen je gaat zetten om jouw Zero Waste reis te starten!

Zero Waste Wandeltour

Samen met Iris ga je op pad om verpakkingsvrije plekken te ontdekken in Utrecht, Leidsche Rijn Centrum of Apeldoorn. Je ontdekt waar je welkom bent met eigen bakjes en zakjes voor je verpakkingsvrije boodschappen. Daarnaast ontmoet je anderen die ook interesse hebben in duurzamer boodschappen doen. Er is ruimte voor vragen en voor inbreng van eigen tips. Zo inspireren we elkaar!

Enthousiast geworden?

Kijk in de agenda wanneer de workshops en wandeltours op de agenda staan. Of mail Iris als je op zoek bent naar een workshop of wandeltour voor jouw organisatie of gezelschap. Iris werkt op donatiebasis (Pay As You Wish). Je betaalt op basis van wat je de workshop of wandeltour waard vindt en van wat je kunt missen. Op deze manier vormen financiën geen belemmering om een leven met minder afval te starten.

Ga jij samen met ons op weg naar een meer bewust leven?

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail