Hoi! Wij zijn Iris en Bouke. We zijn begin dertig, wonen in Utrecht en begonnen in het voorjaar van 2020 met dit blog over bewust leven.

Het begin

Het idee voor de blog ontstond tijdens een reis van zeven maanden door Azië. Zeven maanden waarin we met de trein Rusland, China, Zuidoost-Azië en Japan ontdekten. Zeven maanden waarin we mooie plekken zagen en inspirerende mensen ontmoetten. Maar bovenal zeven maanden waarin we de tijd hadden. Tijd met elkaar, tijd om te lezen, tijd voor goede gesprekken. Over het leven. En over de vraag hoe wij ons leven wilden leiden.

Bewust leven

We realiseerden ons dat we bewust wilden leven. Met liefde. Voor onszelf, voor anderen en voor de natuur. We waren daar vóór onze reis al mee bezig, zonder dat we er erg in hadden. Via Iris waren we een paar jaar geleden gegrepen door het minimalisme-virus. We deden toen meer dan de helft van onze spullen weg. Het minimalisme bracht ons daarna in aanraking met zero waste, waardoor we met steeds minder afval leefden. Via Bouke raakten we op het spirituele pad. We kwamen terecht bij het taoïsme, waardoor we leerden meer rust en dankbaarheid te ervaren.

Bewuste keuzes

Tijdens onze reis besloten we een stap verder te gaan. Nadat we al tijden hadden gegrapt over wonen in een tiny house namen we het besluit om dit in de praktijk te brengen. We gingen een tiny house bouwen! Ook vonden we de tijd rijp om onze ervaringen te delen met anderen. Onze ervaringen met de bouw van ons tiny house, ontspullen, minimalisme en zero waste. Want bewuste keuzes maken op deze gebieden levert ons veel op: tevredenheid, ontspanning, vrijgevigheid en rust. We gunnen het anderen om dit ook te ervaren. Als tegenwicht aan de drukke maatschappij waarin we leven, waarin we zo ons best doen om te voldoen aan vele verwachtingen die we onszelf opleggen. Terwijl het erom gaat hoe jij je leven wil leiden. En wat bij jou past.

Inspiratie bieden 

Een online platform leek ons een geschikte manier om onze zoektocht naar een bewust leven te delen met anderen. We richtten dit blog op. En korte tijd later startten we met de bouw van ons tiny house. Beide ontwikkelingen voelen als de eerste stappen op ons pad om inspiratie te bieden. Aan mensen die, net als wij, meer bewuste keuzes willen maken in het leven. Aan jou dus.

Onze droom

Onze droom voor de toekomst is groter. We zien een tiny house gemeenschap voor ons. Waar verschillende generaties met elkaar leven. Waar we workshops geven over zero waste, minimalisme en spiritualiteit. Waar anderen terecht kunnen om tot rust te komen in de natuur.

Onze plannen zijn groots. Gaan we ze realiseren? Dat weten we niet. En dat maakt ook niet uit. Zoals Bouke zegt:

Bewust leven betekent voor mij dromen over je idealen en je mee laten voeren door de stroom van het leven. Wanneer de tijd rijp is, zul je zien: de inspiratie komt, de middelen zijn beschikbaar en je ontmoet de juiste mensen. Alles valt in puzzelstukjes op zijn plaats en je droom wordt werkelijkheid.

We hopen jou te inspireren om ook bewuste keuzes te maken in het leven. Op welk gebied dan ook. Onderzoek wat je wil. En wat bij je past. Ga ervoor en leef het leven zoals jij het wil leiden!

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail