Alles over de tiny house open bouwdag

open bouwdag tiny house

Zondag 13 september is het zover, dan staat de eerste tiny house open dag op de agenda. Het duurt nog ruim een maand, maar we zijn al bezig met de voorbereidingen. We kijken er naar uit! Ben je van plan langs te komen? Of wil je weten wat de open dag inhoudt? Lees dan mee, we vertellen je alle ins en outs.

Waarom een open dag?

Een van onze kernwoorden is sociaal. Oftewel: samen. We ontwierpen ons tiny house samen met mijn vader. We bouwen het huis samen met onze vrienden en familie. En onze droom voor de toekomst is om samen met gelijkgestemden in een tiny house community te wonen. We willen niet alleen bekenden betrekken. Daarom hebben we dit blog opgezet (online). En daarom organiseren we open dagen (offline). Zodat geïnteresseerden kunnen langskomen, kunnen zien hoe de bouw vordert en vragen kunnen stellen.

Voor wie is de open dag?

Voor iedereen die – op wat voor manier dan ook – geïnteresseerd is in tiny houses. Wil je inspiratie opdoen voor alternatieve woonvormen, zoals tiny houses? Wil je kleiner wonen? Ga je zelf een tiny house bouwen? Wil je kijken of een tiny house iets voor jou is? Heb je zin in een gezellig dagje uit? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Wat jouw reden ook is, je bent van harte welkom om langs te komen!

Wat kan ik verwachten?

  • Ga met ons in gesprek over tiny houses, ontspullen, zero waste en andere onderwerpen.
  • Bewonder ons tiny house in aanbouw; zie, voel, ruik en ervaar het 😉
  • Loop rond over onze bouwplaats en zie hoe we het hebben ingericht.
  • Blader door onze boeken over tiny houses, zero waste en minimalisme.
  • Geniet van een kopje koffie of thee en van verse koeken. De koeken zijn gemaakt door Koek&Kruimels, de onderneming-in-wording van mijn zusje. Zij maakt van haar hobby haar droom en opent haar eigen (online) bakkerij. Tijdens de open bouwdag biedt zij voor het eerst haar koeken aan een groot publiek aan! Let op: neem je eigen beker/mok/thermos mee voor de koffie of thee. We hebben niet voldoende mokken voor iedereen. En in het kader van zero waste gaan we niet voor wegwerpexemplaren.
  • Naast onze bouwplaats zit De Nijverheid. Leuk om rond te kijken bij de ateliers van kunstenaars, om te lunchen in hun café of om ontspannen aan het water te zitten.
  • Ook in de buurt: de Werkspoorkathedraal en café/brouwerij De Leckere, tweedehands bouwmarkt Buurman en café/brouwerij De Oproer.

Wanneer?

Zondag 13 september en (onder voorbehoud) zaterdag 7 november.

Hoe laat?

Van 10.00 tot 14.00 uur.

Waar?

De Haventuin, Nijverheidsweg 6, 3534 AM Utrecht.

De bouwplaats is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Zuilen is het een paar minuten lopen. Of kom vanaf Utrecht Centraal met de bus of OV-fiets. Op het terrein is parkeerruimte voor auto’s. Staat het vol, dan is er op loopafstand van het terrein voldoende plek.

Kosten?

De open dag is gratis. Ook de koffie, thee en koeken bieden we gratis aan. Omdat we financiën geen belemmering willen laten zijn om langs te komen. Vond je de koffie lekker? Vielen de koeken in de smaak? Had je een leuk gesprek met ons? Dan stellen we een vrijwillige bijdrage wel op prijs. Die gebruiken we om de onkosten te betalen. We gaan daarbij uit van het principe Pay As You Wish. Oftewel: je betaalt wat je het waard vond en wat je kunt missen. Er staat een potje voor een bijdrage. En je kan een QR-code scannen zodat je per internetbankieren een bijdrage kan leveren.

Aanmelden?

Aanmelden is niet nodig.

Vragen?

Neem bij vragen contact met ons op via e-mail. Of stel je vraag hieronder.

Kom je langs op de open dag van ons tiny house? Laat het ons weten in het reactieveld, dat vinden we leuk. We zien je graag op 13 september!

20 comments On Alles over de tiny house open bouwdag

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail