Bouwupdate 13: wow, wat een geslaagde open dag!

open dag tiny house

WAUW, wat was het leuk gisteren! Zoveel mensen, zoveel enthousiasme, zoveel positiviteit. We hebben genoten van de open dag en waren overweldigd door de interesse.

Wat een opkomst

We schatten dat er in totaal ruim 200 mensen zijn geweest. Familie, vrienden, bloglezers, onbekenden. Mensen uit Utrecht en mensen van ver daarbuiten. Het was leuk om familie en vrienden te laten zien waar we al die maanden mee bezig zijn geweest. Om bloglezers in het echt te ontmoeten. Om te horen dat mensen ons verhaal in de krant hadden gelezen. En om de tiny house dromen, wensen en plannen van anderen te horen. Om met elkaar in gesprek te gaan. Ervaringen uit te wisselen. Over onze eigen keuzes te vertellen. We hadden geluk met het weer. De warme zon maakte het aangemaakt om een dag buiten te verblijven.

Wat een leuke mensen

Het is bijzonder om te zien hoe léuk tiny house liefhebbers zijn. Dat merken we elke keer weer dat we mensen spreken die geïnteresseerd zijn in tiny houses. Ook gisteren viel ons dat op. We hadden gisteren graag iedereen persoonlijk gesproken. Dat zat er door de drukte helaas niet in. Had je ons graag gesproken, maar was daar gisteren geen ruimte voor? Mail ons dan gerust, we mailen altijd terug.

Wat een ‘eerste keren’

Het was overigens een weekend vol met ‘eerste keren’ voor ons. Op zaterdag leidde ik samen met mede-zero waster Marieke de allereerst zero waste wandeltour in Utrecht. Dat was superleuk om te doen! We leidden de deelnemers langs allerlei winkels waar je terecht kan met eigen bakjes en zakjes. En we deelden tips voor een huishouden met minder afval. Op bijna 30 andere plaatsen in Nederland vonden ook zero waste wandeltours plaats. Wat mij betreft was het voor herhaling vatbaar! Tijdens de tour was er een cameraploeg van BrightVibes mee. BrightVibes maakt positieve filmpjes van mooie verhalen. Met als doel om positieve inspiratie te bieden. Na afloop van de tour mocht ik nog even voor hun camera verschijnen. Superspannend vond ik dat, maar het ging goed. Het filmpje volgt over twee weken.

Op zaterdagavond waren Bouke en ik vervolgens te horen op de radio. Een primeur voor ons. We waren door BingoFM uitgenodigd om te vertellen over de open dag van ons tiny house. Ook dit vond ik best spannend. Maar ook dit ging goed.

En op zondag volgde de primeur van de allereerste open dag. Voor mijn zusje was het de eerste keer dat ze haar baksels aan een groot publiek liet proeven. De kokosmakronen en vegan chocolade fudge vielen het meest in de smaak. De ronde koeken in verschillende smaken waren wat aan de zachte kant. Genoeg inspiratie voor haar om verder te experimenteren met smaken, baktijden en groottes.

Op zondagavond waren we bekaf van alle voorbereidingen, activiteiten, indrukken en gesprekken. Door de adrenaline duurde het alleen wel even voor we in slaap vielen 😉 Vandaag hebben we lekker een dag vrij genomen. Om bij te komen, na te genieten, vervolgacties uit te voeren en op te laden voor een nieuwe werk- en bouwweek.

Nog meer open dag

Op zondag 29 november staat onze volgende tiny house open dag gepland. Voor wie de eerste open dag heeft gemist. En ook voor wie nóg een keer wil zien hoe de bouw vordert. 

Hieronder een korte foto-impressie van gisteren. In oktober volgt in het digitale Klein Wonen Magazine een uitgebreide sfeerreportage over de tiny house open dag. We delen een linkje daarvan zodra het magazine online staat.

Was je er gisteren bij? Dan willen we je bedanken voor je komst! Mede door jou is het zo’n mooie dag geworden.

open dag tiny house
Stilte voor de storm in de vroege ochtend
open dag tiny house
Lees- en kijkinspiratie
open dag tiny house
Kijken bij maquette en materiaal
open dag tiny house
Hmm, zelfgemaakte kokosmakronen
open dag tiny house
Bouke aan het vertellen
open dag tiny house
Gezelligheid in de zon

16 comments On Bouwupdate 13: wow, wat een geslaagde open dag!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail