Allerlaatste tiny house open dag in Utrecht > online

tiny house utrecht

[Update 07/02] De tiny house open dag op 13 februari wordt een online open dag. Een fysieke open dag op onze bouwplaats in Utrecht is helaas nog niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Live vanuit ons tiny house in Utrecht geven we op zaterdag 13 februari van 09.30 tot uiterlijk 11.00 uur een virtuele rondleiding door ons huisje en over onze bouwplaats. We vertellen hoe we in een jaar tijd van droom (de eerste schets) naar realisatie (ons huisje is klaar en we hebben een woonplek) zijn gegaan. Ook is er ruimte voor al je vragen. De open dag is ook via mobiel of tablet te volgen. Wil je erbij zijn? Mail naar leef@hetbewustestel.nl om de link te ontvangen. We zien je graag!

Hieronder het oorspronkelijke bericht dat we plaatsten over de open dag:

Voor de laatste keer organiseren we een tiny house open dag in Utrecht. En wel op zaterdag 13 februari, vlak voordat we ons tiny house verplaatsen naar Apeldoorn. We gaan ervan uit dat een fysieke open dag op de bouwplaats tegen die tijd weer mogelijk is. Is dat niet het geval, dan wordt het een online open dag.

De vorige open dagen waren zo’n succes dat we tiny house liefhebbers nog een laatste kans willen bieden om in Utrecht ons huis te bewonderen. Op de valreep voordat we met tiny house en al verhuizen naar onze nieuwe stek in de Apeldoornse tiny house community. Het verschil met de vorige open dagen? De bouwtent is nu weg, het huis is aan binnen- en buitenkant geverfd, er hangen planken en kasten, de installaties hangen in de meterkast. Kortom, het huis is zo goed als bewoonbaar.

Voor wie is de open dag?

De tiny house open dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in tiny houses. Om wat voor reden dan ook. Wil je inspiratie opdoen voor alternatieve woonvormen, zoals tiny houses? Wil je kleiner wonen? Ga je zelf een tiny house bouwen? Wil je kijken of een tiny house iets voor jou is? Heb je zin in een dagje uit? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Wat jouw reden ook is, je bent van harte welkom om langs te komen!

Wat kan ik verwachten?

Je krijgt een rondleiding door ons tiny house. Daarbij werken we met tijdslots waarvoor je je kan aanmelden. Elk tijdslot duurt een uur. Er is telkens plek voor acht huishoudens. Tijdens de rondleiding vertellen we over onze tiny house droom, de bouw van het huisje en de keuzes die we maken. Dit verhaal duurt zo’n 25 minuten – mede afhankelijk van hoeveel vragen er zijn. Daarna is er ruimte voor jou om ons huis in te gaan. Je mag de trap op, op de vide liggen en door het dakraam naar buiten staren, ervaren hoe groot de badkamer is, onze kachel bewonderen, chillen in de zitvensterbank, etc.

Bouke en ik lopen in en rond de bouwtent om jouw vragen te beantwoorden. Bewonder ook onze maquette, bekijk het gereedschap en zie de bouwmaterialen liggen. Na een uur maak je plaats voor de volgende groep. Je bent uiteraard wel welkom om op het bouwterrein te blijven hangen, want daar is veel ruimte:

 • Zie hoe we het bouwterrein hebben ingericht.
 • Blader door onze boeken over tiny houses, zero waste en minimalisme.
 • Neem een kopje koffie of thee met een verse lekkernij. Net als tijdens de eerste open dag in september verzorgt mijn zusje de lekkernijen. Neem je eigen beker/ thermos / mok mee voor koffie of thee. Want we hebben niet voldoende mokken voor iedereen. En in het kader van zero waste gaan we niet voor wegwerpexemplaren.
 • Zijn de cafés weer open, dan kan je in de buurt van de bouwplaats terecht bij De Nijverheid, De Werkspoorkathedraal, café/brouwerij De Leckere en café/brouwerij De Oproer.

Waar is het?

Het adres van de bouwplaats is: De Haventuin, Nijverheidsweg 6, 3534 AM Utrecht. De bouwplaats is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Zuilen is het een paar minuten lopen. Of kom vanaf Utrecht Centraal met de bus of OV-fiets. Op het terrein is parkeerruimte voor auto’s. Staat het vol, dan is er op loopafstand van het terrein voldoende plek.

Wat zijn de kosten?

Ook deze laatste tiny house open dag in Utrecht is gratis. We willen we financiën geen belemmering laten zijn om langs te komen. Vond je de koffie en koeken lekker? Had je een leuk gesprek met ons? Of ben je geïnspireerd geraakt? Dan stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Via QR code of contant in een potje. We gebruiken de bijdrage om onze onkosten te betalen. We gaan daarbij uit van het principe Pay As You Wish. Je betaalt wat je het waard vond en wat je kunt missen 🙂

Hoe meld ik me aan?

We willen je vragen om je vooraf aan te melden. Kom je op de bonnefooi langs, dan is er een kans dat alle tijdslots al vol zitten. Aanmelden kan door een mail te sturen aan leef@hetbewustestel.nl. Vermeld daarin:

 • Je naam
 • Aantal personen
 • Aantal huishoudens
 • Wanneer je komt:
  • 13 februari 2021 om 10.00-11.00 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)
  • 13 februari 2021 om 11.00-12.00 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)
  • 13 februari 2021 om 12.30-13.30 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)
  • 13 februari 2021 om 13.30-14.30 uur (VOL, meld je aan voor de wachtlijst)

Ik heb een vraag!

Neem bij vragen over de tiny house open dag contact met ons op via e-mail. Of stel je vraag hieronder in het reactieveld.

Zien we jou op de allerlaatste tiny house open dag in Utrecht?

4 comments On Allerlaatste tiny house open dag in Utrecht > online

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail