Tiny house open dag: dit keer offline (29 nov) én online (5 dec)

tiny house open dag

Voor de tweede keer organiseren we een open dag op de bouwplaats van ons tiny house. De coronamaatregelen nopen ons om de dag iets anders in te richten dan de vorige keer. We bieden opnieuw de mogelijkheid om fysiek op de bouwplaats langs te komen. Nieuw dit keer is de mogelijkheid om ook virtueel ons verhaal te horen en ons huis in aanbouw te bewonderen. We vertellen je er alles over in dit blog!

De vorige open dag vond twee maanden geleden plaats en was voor ons een succes. Het zonnetje scheen, de opkomst was hoog en de gesprekken met bezoekers vonden we leuk en inspirerend.

Dit keer ziet de open dag er iets anders uit. Omdat er nu veel meer te zien is dan alleen de vloer 😉 De inrichting begint al vorm te krijgen: wanden, dak, vide, trapkast, badkamer en tatamimatruimte.

We zien onze bouwplaats en de open dag als een ‘doorstroomlocatie’. We gaan ervan uit dat de maatregelen voor deze locaties na 18 november weer versoepelen. Met die gedachte als uitgangspunt hebben we een plan gemaakt voor een coronaproof open dag. Blijven de maatregelen zoals ze nu zijn? Dan verandert het plan weer. Daarover communiceren we dan na 18 november.

Voor wie is de open dag?

Dit is niet veranderd: de tiny house open dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in tiny houses. Om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld omdat je zelf in een tiny house wil wonen. Omdat je het concept reuze interessant vindt. Omdat je onze blog volgt en ons wel eens in het echt wil zien. Of gewoon omdat je zin hebt in een gezellig dagje uit in Utrecht. Wat jouw reden ook is, je bent van harte welkom om langs te komen!

Hoe ziet de open dag eruit?

De tiny house open dag bestaat uit twee delen:

 • Een ‘fysieke’ open dag op zondag 29 november van 10.00-14.30 uur
 • Een virtuele open dag op zaterdag 5 december van 09.30-11.00 uur

De fysieke open dag

De fysieke open dag is voor iedereen die in het echt ons tiny house in aanbouw wil zien. We werken met tijdslots waarvoor je je kan aanmelden. We hebben vier tijdslots van een uur. In elk tijdslot is plaats voor acht huishoudens. Dat is (helaas) niet veel. Dat komt doordat we in de bouwtent maar plek hebben voor acht huishoudens als we netjes op 1,5 meter afstand willen blijven.

Programma

Elk tijdslot begint in de bouwtent. Daar vertelt Bouke over ons tiny house: onze tiny droom, de bouw van het huisje, de keuzes die we maken. Dit verhaal duurt zo’n 25 minuten – mede afhankelijk van hoeveel vragen er zijn. Daarna is er ruimte voor jou als bezoeker om ons huisje in te gaan. Je mag de trap op, op de vide liggen en door het dakraam naar buiten staren, ervaren hoe groot de badkamer is, onze nieuwe kachel bewonderen, chillen in de zitvensterbank, etc.

Bouke en ik lopen in en rond de bouwtent om jouw vragen te beantwoorden. Bewonder ook onze maquette, bekijk het gereedschap en zie de bouwmaterialen liggen. Na een uur maak je plaats voor de volgende groep. Je bent uiteraard wel welkom om op het bouwterrein te blijven hangen, want daar is veel ruimte:

 • Zie hoe we het bouwterrein hebben ingericht.
 • Blader door onze boeken over tiny houses, zero waste en minimalisme.
 • Neem een kopje koffie of thee met een verse lekkernij. Agatha van Bless Ya Belly verzorgt dit keer overheerlijke vegan lekkernijen. Deze Utrechtse dame maakt haar lekkernijen met verse producten uit de wijk Lombok en vervoert deze duurzaam met haar bakfiets. Ook maakt ze zero waste maaltijden met producten die bijna over de datum zijn en anders weggegooid zouden worden door winkeliers. Dat past perfect bij onze bewuste levensstijl! Let op: neem je eigen beker/mok/thermos mee voor koffie of thee. We hebben niet voldoende mokken voor iedereen. En in het kader van zero waste gaan we niet voor wegwerpexemplaren.
 • Ga met onze klushulpen verder in gesprek over het bouwen van een tiny house.
 • Zijn de cafés weer open, dan kan je in de buurt van de bouwplaats terecht bij De Nijverheid, De Werkspoorkathedraal, café/brouwerij De Leckere en café/brouwerij De Oproer.

Adres

Het adres van de bouwplaats is: De Haventuin, Nijverheidsweg 6, 3534 AM Utrecht. De bouwplaats is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Zuilen is het een paar minuten lopen. Of kom vanaf Utrecht Centraal met de bus of OV-fiets. Op het terrein is parkeerruimte voor auto’s. Staat het vol, dan is er op loopafstand van het terrein voldoende plek.

De virtuele open dag

Voor wie niet naar Utrecht kan of wil reizen organiseren we een virtuele open dag. Via Zoom vertellen we over ons tiny house: onze tiny droom, de bouw van het huisje en de keuzes die we maken. En uiteraard laten we uitgebreid zien hoe ons huisje eruit ziet. Een virtuele rondleiding. We bieden daarnaast veel ruimte voor vragen. Vandaar ook dat we 1,5 uur hebben ingepland voor deze sessie.

Aanmelden

Voor de fysieke open dag stellen we het op prijs als je je vooraf aanmeldt. Je mag ook op de bonnefooi langskomen. Houdt er dan wel rekening mee dat de tijdslots mogelijk vol zitten en er geen plek meer is. Voor de virtuele open dag is aanmelden verplicht, zodat we je vooraf via e-mail de link naar de Zoom-meeting kunnen sturen.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan leef@hetbewustestel.nl. Vermeld daarin:

 • Je naam
 • Aantal personen
 • Wanneer je komt:
  • Fysieke open dag 29 november 10.00-11.00 uur (VOL, kies een ander tijdslot of geef je op voor de wachtlijst)
  • Fysieke open dag 29 november 11.00-12.00 uur (VOL, kies een ander tijdslot of geef je op voor de wachtlijst)
  • Fysieke open dag 29 november 12.30-13.30 uur (VOL, kies een ander tijdslot of geef je op voor de wachtlijst)
  • Fysieke open dag 29 november 13.30-14.30 uur (VOL, kies een ander tijdslot of geef je op voor de wachtlijst)
  • Virtuele open dag 5 december 09.30-11.00 uur

Wil je zowel naar de fysieke als naar de virtuele open dag komen? Dat kan!

Kosten?

Zowel de fysieke als de virtuele open dag zijn gratis. Ook koffie, thee en lekkernijen tijdens de fysieke open dag bieden we gratis aan. Want we willen we financiën geen belemmering laten zijn om langs te komen. Vond je de koffie lekker? Had je een leuk gesprek met ons? Ben je geïnspireerd geraakt? Dan stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Die gebruiken we om onze onkosten te betalen. We gaan daarbij uit van het principe Pay As You Wish. Je betaalt wat je het waard vond en wat je kunt missen. Op de fysieke open dag staat een potje voor een bijdrage. En een QR-code voor een digitale betaling. Ook voor de virtuele open dag geldt dat een vrijwillige bijdrage – via QR-code – welkom is.

Vragen?

Neem bij vragen over de tiny house open dag contact met ons op via e-mail. Of stel je vraag hieronder in het reactieveld.

We zien je graag op 29 november of op 5 december!

2 comments On Tiny house open dag: dit keer offline (29 nov) én online (5 dec)

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail