Klein Zuidbroek opent haar deuren

tiny house open dag

Op zaterdag 4 september openen wij de deuren van ons tiny house. Ook de negen andere huisjes van onze Apeldoornse community zijn open voor bezoek. Kijk binnen, ga met ons in gesprek, geniet van een kopje koffie of thee en loop een rondje door de gezamenlijke moestuin. Ben je erbij op deze tiny house open dag?

Met de komst van bewoonster Anne is onze community sinds kort compleet: alle tien de huisjes staan nu op hun plek. Daarom is het tijd voor de allereerste open dag in Apeldoorn! Samen hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt om een fijne woonplek te creëren. We legden een moestuin aan, bouwden een gezamenlijke fietsenschuur en zaaiden bloemrijk grasland in. Graag maken we jou deelgenoot van ons mooie plekje.

Een bewoonbaar huis

Ben je tijdens de bouw van ons huis op een open dag geweest? Dan heb je nu de mogelijkheid om ons huis te zien in bewoonbare staat in plaats van in bouwstaat. De zitvensterbank is in gebruik, de gordijnen hangen, de vloer ligt, alle spullen hebben een eigen plek, het terras is in werking, de tuin bloeit en de zonnepanelen doen hun werk. Helemaal ‘af’ is het huis nog niet, want dat is een zelfbouwhuis nooit 😉 Onze lijst met kleine klusjes is nog ellenlang, maar als buitenstaander valt dat waarschijnlijk niet zo op.

Wat kan je verwachten?

  • Bewonder ons huis en dat van de buren van binnen en buiten!
  • Loop rond over ons terrein en zie hoe we het hebben ingericht.
  • Neem deel aan de rondleiding over ons terrein: langs de gezamenlijke moestuin, onze boomgaard en de composthoop.
  • Ga met ons in gesprek over tiny houses, ontspullen, zero waste, moestuinieren, permacultuur, paddestoelen en andere duurzame onderwerpen waar wij en onze buren ons mee bezig houden. Of blader door de boeken die op de inspiratietafel liggen.
  • Neem een kijkje in de weggeefhoek, waar onze overbodige spullen liggen te wachten op een tweede leven. 
  • Geniet van een kopje koffie of thee en verse lekkernijen. Let op: neem je eigen beker/mok/thermos mee voor de koffie of thee. We hebben niet voldoende mokken voor iedereen. En in het kader van zero waste gaan we niet voor wegwerpexemplaren 🙂
  • Ons terrein zit naast het mooie Park Zuidbroek. Leuk om daar na afloop van je bezoek een rondje te lopen, te picknicken of met de kinderen in de speeltuin te spelen. Of maak er een dagje Apeldoorn van. Combineer onze open dag bijvoorbeeld met Het Loo, de Apenheul of het centrum van Apeldoorn.

Wanneer ben je welkom?

De tiny house open dag van zaterdag 4 september bestaat uit twee delen:

  • Van 09.45 tot 12.00 uur openen we onze deuren voor inwoners van Apeldoorn. Inloop vanaf 09.45 uur. Wethouder Jeroen Joon verricht om 10.00 uur de officiële opening van onze community.
  • Van 14.00 tot 16.00 uur open we onze deuren voor geïnteresseerden buiten Apeldoorn.

Waar is het?

Klein Zuidbroek

Rumbastraat 171

7323 RL Apeldoorn

We vragen je om zoveel mogelijk met de fiets of het OV te komen, vanwege de beperkte parkeergelegenheid in de wijk. Kom je toch met de auto, dan is met borden aangegeven waar je kan parkeren. 

Wat zijn de kosten?

De open dag is gratis. Want we willen financiën geen belemmering laten zijn om langs te komen. Vond je de koffie en de lekkernijen lekker? Had je een leuk gesprek met ons? Of ben je geïnspireerd geraakt? Dan stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. Dat kan digitaal via een QR-code of contant in een potje. We gebruiken jouw bijdrage om onze onkosten te betalen. We gaan daarbij uit van het principe Pay As You Wish. Je betaalt wat je het waard vond en wat je kunt missen 🙂

Heb je vragen?

Stuur ons via email een bericht als je vragen hebt! Of stel je vraag hieronder in de comments.

Zien we jou op 4 september op de tiny house open dag? Dat vinden we leuk!

1 comments On Klein Zuidbroek opent haar deuren

  • Wat een leuk idee, wij zijn op vakantie dan en zullen niet aanwezig zijn. Gelukkige zijn we al geweest op jullie mooie woonstek. Fijne dag op 4 september.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer

Sliding Sidebar

Welkom bij Het Bewuste Stel

Iris & Bouke

Wat leuk dat je er bent! Wij zijn Iris en Bouke. We delen op deze website onze zoektocht naar een meer bewust leven. We schrijven over minimaliseren, zero waste, het tiny house dat we bouwen en andere bewuste keuzes die we maken. We hopen ook jou te inspireren om een leven te leiden dat bij jou past.

Meer over ons lees je hier.

Veel leesplezier!

Volg ons via e-mail